Over Webinar digitaal dossier bewindvoering - VOLZET

Webinar digitaal dossier bewindvoering - VOLZET

Op 1 juni lanceerde de overheid het Centraal Register voor Beschermde Personen (CRBP). Dit is een digitaal platform dat de bewindvoeringsdossiers centraliseert met daarin de gegevens van de beschermde personen en hun bewindvoerder, alsook de eraan gekoppelde administratie zoals verzoekschriften, verslagen…

Advocaten, zijnde professionele bewindvoerders, zijn voortaan verplicht dit register te gebruiken. Familiale bewindvoerders, zoals ouders, zijn hiertoe niet verplicht, maar het is mogelijk dat ook zij zich op termijn tot het CRBP moeten wenden.

​​​​​Similes (familievereniging geestelijke gezondheid), Gezin en Handicap (organisatie voor gezinnen die met een handicap te maken krijgen), Stan (trefpunt verstandelijke handicap) en FOVIG vzw (Federatie Collectief Overleg Personen met een Handicap) slaan de handen in elkaar om samen een vorming te organiseren over het nieuwe Centrale Register.

We benaderen de vorming vanuit praktisch oogpunt . Het hoofddoel is om je wegwijs te maken en jou te leren werken met het Centraal Register. We delen ook enkele tips voor een vlot gebruik ervan. We voorzien voldoende tijd voor vraagstelling in aanwezigheid van een expert in de materie.

Op de website van het Centraal Register vind je enkele instructiefilmpjes om je vertrouwd te maken met het digitale register. Je kan ook gebruik maken van een kiosk-pc bij de griffie van de vredegerechten als je zelf geen computer hebt of wel wat hulp kan gebruiken.

Presentatie door

  • Martine De Moor, coördinator Initiatief vrijwillige bewindvoering
  • Freya Van Langenhove, stafmedewerker Initiatief vrijwillige bewindvoering

Locatie
Online

Inschrijving
verplicht via deze link

Meer info
Martine De Moor
martine.de.moor@similes.be
016 244 206

Freya Van Langenhove
freya.van.langenhove@similes.be
tel 016 244 207

In samenwerking met
Gezin en Handicap, Stan en FOVIG vzw

Prijzen

Ticket Prijs
Leden & niet-leden € 5,00

Deel met anderen

Sluiten