Lid worden

Vind je het belangrijk dat geestelijke gezondheid beter bespreekbaar wordt? Ben je nauw betrokken bij de zorg voor een psychisch kwetsbaar persoon? Word lid van onze familievereniging. Samen zetten we het familieperspectief in geestelijke gezondheid hoog op de agenda.

Waarom lid worden van Similes?

Het is best pittig om moeder, vader, broer of zus, kind, partner, vriend of vriendin te zijn van iemand die het psychisch moeilijk heeft. Als lid van Similes sta je er niet alleen voor. Lotgenoten staan naast je. We ondersteunen elkaar en dat maakt ons sterker.

Daarnaast maak je met je lidmaatschap Similes groot. Hoe groter, hoe belangrijker. En hoe beter we kunnen opkomen voor jouw belangen en voor die van je naaste.

“Wij hebben te lang moeten wachten op de juiste ondersteuning. Ik word nog altijd boos wanneer ik mensen zonder veel kennis van zaken standpunten hoor innemen over geestelijke gezondheidsproblemen. Ik blijf steunend lid zodat Similes haar beleidswerk kan verderzetten. De wetenschap dat er geijverd wordt voor zaken die ik belangrijk vind, helpt me mijn evenwicht te bewaren.”
- Annick, 53 jaar

Voordelen

Als Similes-lid geniet je uiteraard van tal van voordelen:

  • Je kan gratis deelnemen aan gespreksavonden. Voor andere activiteiten geldt een voordeeltarief.
  • Je ontvangt onze maandelijkse nieuwsbrief per mail en mailings op maat van je interesse
  • Vier keer per jaar valt ons tijdschrift in je brievenbus. Woon je in Nederland? Dan ontvang je ons kwartaalblad niet via de post maar digitaal.
  • Je bent als eerste op de hoogte van ons aanbod.
  • Je bent welkom op exclusieve activiteiten, zoals uitwaaiweekends, museumbezoeken ...
  • Je lidmaatschap geldt voor iedereen binnen je gezin.

“Via Similes raakte ik vertrouwd met de herstelbeweging. Mijn partner moet leren leven met haar psychische aandoening. En hetzelfde geldt ook voor mij. Ik moet veel loslaten, of beter: anders leren vasthouden. Dat vergt oefening. En aanmoediging. Dat is precies wat ik vind bij Similes.”
- Koen, 42 jaar

Voor € 25 ben je lid van Similes. Je lidmaatschap is één jaar geldig en geldt voor iedereen binnen je gezin. Tot één gezin behoren alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.

Registreer je lidmaatschap via onderstaand formulier. Je ontvangt verdere info en instructies via mail.

Schrijf je in!
Uw account
Voer het wachtwoord hieronder nogmaals in om het wachtwoord te bevestigen.
Lidmaatschap info
Similes-lidmaatschap

Bij het aangaan van een lidmaatschap worden je persoonsgegevens verwerkt door Similes vzw (Groeneweg 151, 3001 Heverlee, info@similes.be) voor ledenbeheer en om je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Wij doen dit op basis van de contractuele relatie als gevolg van je inschrijving. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vind je hier.

Sluiten