Over Autisme en psychische kwetsbaarheid

Autisme en psychische kwetsbaarheid

(Jong)volwassenen met autisme (ASS) krijgen vaker te maken met een psychische kwetsbaarheid zoals bijvoorbeeld een depressie, psychosegevoeligheid, angsten,… Een complexe dubbeldiagnose met een heuse uitdaging waar de betrokkene én diens omgeving dagelijks voor staan.

De avond wordt ingeleid door een getuigenis van een ervaringsdeskundige rond de impact van de diagnose op haar leven en dat van haar naasten. Nadien verzekeren de gastsprekers dokter Everaert en psychologisch consulente Veerle Verdonck ons van een boeiende lezing waarbij dieper wordt ingegaan op ‘wat is autisme en psychische kwetsbaarheid, welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er en hoe kan de omgeving er (beter) mee omgaan’.

Tot slot delen (familie) ervaringsdeskundigen en hulpverleners tijdens deze avond hun kennis en ervaringen over dit thema tijdens een panelgesprek. We bieden je de kans om in alle vertrouwen vragen te stellen en naar anderen te luisteren. Deze avond is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.

Gastsprekers

  • Dr. Geert Everaert, kinder- en jeugdpsychiater verantwoordelijk voor het zorgpad psychotherapie jongvolwassenen. Hij leidt het expertisecentrum ontwikkelingsstoornissen (ADHD en ASS) bij volwassenen in St-Jozef Pittem en heeft een ambulante praktijk in Brugge.

  • Psychologisch consulente Veerle Verdonck, coördinator van de raadpleging voor ontwikkelingsstoornissen voor volwassenen in St-Jozef Pittem

  • Nathalie, ervaringsdeskundige (ASS)

  • Hilde, familie-ervaringsdeskundige

Meer info
Suzanne Bol
suzanne.bol@similes.be

In samenwerking met
Vondels

Met de steun van Soroptimisten Ieper

Word lid van onze vereniging en neem telkens gratis of aan voordeeltarief deel aan onze activiteiten.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten