Over Acrobatie in ouderschap

Acrobatie in ouderschap

Het ouderschap is soms best pittig. Als je zelf of je partner geconfronteerd wordt met psychische kwetsbaarheid, is het vaak nog moeilijker om alle bordjes draaiende te houden. Kinderen begrijpen ook niet altijd wat er aan de hand is, voelen zich soms alleen of weten niet wanneer en met wie ze kunnen praten.

Ouders én kinderen samen ondersteunen bij hun vragen en gevoelens wanneer zij geconfronteerd worden met psychische kwetsbaarheid in het gezin. Dat is de opzet van Acrobatie in Ouderschap, een initiatief van UPC Duffel, CGG De Pont en CKG Betlehem. ‘Het gaat om een nieuwe aanpak in Vlaanderen. Gemeenschappelijke taal aanreiken en het samen beleven is een belangrijke meerwaarde. Er wordt zo heel wat bespreekbaar binnen het gezin.
 
Daarnaast word er een nieuw project opgestart, nl het behandelcompas. Het  is een instrument dat in het UPC Duffel uitgewerkt wordt als leidraad voor gesprekken tussen familie, patiënt en hulpverlener, met als doel om van alle partijen meer informatie samen te brengen. Ervaringswerker Katleen De Bie is nauw betrokken bij dit project en komt ons de nodige uitleg geven.

Gastsprekers

  • Sara Vermeylen, Medewerker "Duffeltje het Knuffeltje", familiebeleid en Sociotherapeut Klimop  UPC Duffel en Hulpverlener met familie-ervaringskennis
  • Katleen De Bie, ervaringswerker UPC Duffel

Meer info
Jos Deckers
tel 0485 35 81 92
similes.mechelen@gmail.com

Word lid van onze vereniging en neem telkens gratis of aan voordeeltarief deel aan onze activiteiten.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten