Over Training 'Omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je naaste'

Training 'Omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je naaste'

Heeft iemand die je nauw aan het hart ligt een psychische aandoening? Dan weet je niet altijd wat gezegd of gedaan. De kans is groot dat de verbinding met je partner, kind, ouder, broer of zus verstoord raakt, dat je het contact verliest en elkaar niet meer kunt begrijpen of bereiken. Hoe ga je om met iemand met een psychische kwetsbaarheid en blijf je in verbinding?

Tijdens deze training leer je actief luisteren, verbindend communiceren, grenzen stellen en gepast reageren tijdens moeilijke momenten (hulp weigeren, agressie, wanen...). Het geven van informatie en tips wordt afgewisseld met reflectie- en oefenmomenten. We vertrekken van eigen ervaringen en oefenen ook nieuwe gespreksvaardigheden actief in.

Voor wie is deze training?
Je bent ouder, (ex-)partner, volwassen kind, broer, zus of vriend van iemand met een psychische aandoening. Je beseft dat je naaste ernstige psychische problemen heeft. Je wilt actief je gespreksvaardigheden versterken om (terug) in gesprek te raken en te blijven met je naaste.

Praktisch
Je kan de 3 sessies niet apart volgen. Elke sessie bouwt verder op de vorige. We verwachten dat je aan elke sessie deelneemt.

Lesgever
Corinne van Noorloos, lesgever bij Similes

Corinne werkt als begeleider in de jeugdzorg en geeft opleidingen aan huishoudhulpen. Haar overleden (ex-)partner kampte jarenlang met psychische problemen.

Meer info
info@similes.be 
tel 016 244 201

Ben je geen naastbetrokkene? Check onze activiteitenkalender. Er zijn heel wat activiteiten die wel toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Word lid van onze vereniging en neem telkens gratis of aan voordeeltarief deel aan onze activiteiten.

Programma van training

Dag 1, donderdag 23 mei
19:00 - 21:30 Sessie 1
Dag 2, donderdag 30 mei
19:00 - 21:30 Sessie 2
Dag 3, donderdag 6 juni
19:00 - 21:30 Sessie 3

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten