Over Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg

Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg

“Als je hart het dreigt te begeven of je appendix staat op springen, dan liggen er op een boogscheut van ons huis een paar ziekenhuizen klaar om je snel weer op te lappen. Als je aandoening tot het domein van de geestelijke gezondheidszorg hoort, dan liggen de kaarten anders. Waar klop je aan als je de zin van het leven kwijt bent (een levensbedreigende ziekte) en angsten je leven domineren?”

Eva Brumagne, tevens lid bij Similes, leerde de wereld van de geestelijke gezondheidszorg van binnenuit kennen. Eerst als mama en mantelzorger, nadien ook op zoek naar ondersteuning bij een burn-out. Ze getuigt over de ellenlange, soms ellendige zoektocht naar adequate hulp. Met haar verhaal wil ze de vele mensen die dit ook meemaken een hart onder de riem steken: “Ook al lijkt het vaak zo, je bent niet alleen”. Maar bovenal wil Eva dat mensen en hun gezin wel tijdig doeltreffende hulp krijgen om hun geestelijke gezondheid terug te vinden. Ze deelt tips en inzichten uit eigen ervaring en gaat in gesprek met experten die helpen om wegwijzers naar geestelijke gezondheidszorg mee in beeld te brengen.

Eva zet zich beroepshalve in om samen met anderen duurzame systeemverandering in de samenleving te realiseren. Ze is ook auteur, leesbeest, creatieve maker, getrouwd en mama van drie volwassen kinderen.

Na haar getuigenis gaan we tijdens een panelgesprek in gesprek met enkele professionals op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg: 

  • Stefaan Baeten, Similes bestuurder en Directeur PC Sint-Hiëronymus 
  • David Dol, Netwerkcoördinator Reling
  • Ann Van Der Speeten, Netwerkcoördinator Yuneco

Inschrijving en meer info
Via deze link

In samenwerking met
Cera

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten