Over VOLZET- Training 'Omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je naaste'

VOLZET- Training 'Omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je naaste'

Heeft iemand die je nauw aan het hart ligt een psychische aandoening? Dan weet je niet altijd wat gezegd of gedaan. De kans is groot dat de verbinding met je partner, kind, ouder, broer of zus verstoord raakt, dat je het contact verliest en elkaar niet meer kunt begrijpen of bereiken. Hoe ga je om met iemand met een psychische kwetsbaarheid en blijf je in verbinding?

Tijdens deze training leer je actief luisteren, verbindend communiceren, grenzen stellen en gepast reageren tijdens moeilijke momenten (hulp weigeren, agressie, wanen...). Het geven van informatie en tips wordt afgewisseld met reflectie- en oefenmomenten. We vertrekken van eigen ervaringen en oefenen ook nieuwe gespreksvaardigheden actief in.

Voor wie is deze training?
Je bent ouder, (ex-)partner, volwassen kind, broer, zus of vriend van iemand met een psychische aandoening. Je beseft dat je naaste ernstige psychische problemen heeft. Je wilt actief je gespreksvaardigheden versterken om (terug) in gesprek te raken en te blijven met je naaste.

Begeleiding
Kathleen Tacquet, freelance lesgever Similes.
Kathleen Tacquet is pedagogisch coach binnen de kinderopvang en coach met een eigen praktijk waar extra aandacht is voor emotie en (levend) verlies. Ze heeft een jongvolwassen dochter met een psychische kwetsbaarheid en zet graag in op echte verbinding van hart tot hart.

Meer info
Je kan de 3 sessies niet apart volgen. Elke sessie bouwt verder op de vorige. We verwachten dat je aan elke sessie deelneemt. Deelnameprijs geldt voor de volledige reeks.

Emilie Vanderwegen
emilie.vanderwegen@similes.be 

Ben je geen naastbetrokkene? Check onze activiteitenkalender. Er zijn heel wat activiteiten die wel toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Word lid van onze vereniging en neem telkens gratis of aan voordeeltarief deel aan onze activiteiten.

Programma van training

Dag 1, maandag 22 april
19:00 - 21:30 Sessie 1
Dag 2, maandag 29 april
19:00 - 21:30 Sessie 2
Dag 3, maandag 6 mei
19:00 - 21:30 Sessie 3

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten