Over Het Mobiel Team toegankelijk voor iedereen?

Het Mobiel Team toegankelijk voor iedereen?

Ontwikkeling van de Psychiatrie in België: De overgang van Ziekenhuiszorg naar Mobiele Teams

Aan het begin van de jaren 2000 werd de psychiatrie in België gedwongen om hun ziekenhuisbedden af te bouwen. Het doel was om de bewoners beter te integreren in het dagelijks leven en zo te zorgen voor zinvol herstel. De vrijgekomen hulpverleners werden ingezet in Mobiele Teams. Deze teams voorkwamen extra opnames en zorgden voor meer continuïteit van zorg in de thuissituatie van de patiënt. Het crisisteam was verantwoordelijk voor acute opdrachten, terwijl het andere team zich richtte op chronische cliënten en hun omgeving.

Maar hoe gaat het nu? Zijn de wachtlijsten korter geworden? Zijn de Mobiele Teams nog steeds gericht op het oorspronkelijke doel of is hun taak uitgebreid? En bovenal, gaat het beter met de patiënten en hun familie? De afbouw van bedden heeft ongetwijfeld meer aandacht gevestigd op de context, maar is de zorg verbeterd?

Gastspreker
Els Van Steenbergen, coördinator Mobiel Team SPPiT

Meer info
Mich Jonckheere
similes.grimbergen@gmail.com

EXTRA

Voorafgaand aan dit infomoment vindt er een Familie Impactsessie plaats: De meerwaarde van familie bij crisis. Deze bijeenkomst is er speciaal voor familie en hulpverleners die belang hechten aan de meerwaarde van familie bij de zorg van een psychisch kwetsbaar persoon. 
Interesse? Hiervoor dien je apart in te schrijven. Klik hier voor alle info.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten