Over In gesprek met Psychose: het ervaringsverhaal van Leen Verhaert

In gesprek met Psychose: het ervaringsverhaal van Leen Verhaert

Vanuit verwondering over wat haar plots overkwam, schreef Leen Verhaert haar verhaal rond een acute psychose en de hulpverlening daarvoor neer in het boek ‘Zintuig verzint’. Zeventien dagen lang was ze psychotisch, en in haar boek gaat Leen uitvoerig in gesprek met Psychose. Ze leren elkaar kennen, ze tasten af, ze discussiëren en durven overleggen. Ze strijden, ze dagen elkaar uit en soms werken ze onverwacht samen. Langzaamaan krijgt Psychose als het ware een gestalte. En ook hoop. Want het keerpunt is geen momentopame, maar een proces. Woorden, zinnen en taal helpen Leen bij haar zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Als loopbaancoach was haar missie destijds om het bewustzijn van mensen rond hun loopbaan te faciliteren. Vandaag tracht Leen op dezelfde manier het taboe rond psychose te doorbreken, bijhorend stigma in te perken en een boodschap van hoop te verspreiden. Met haar getuigenis moedigt Leen professionele hulpverleners aan om meer mens te durven zijn. Ze wil ook graag familie en ervaringsdeskundigen inspireren om mee een stukje hulpverlening te dragen: de drie partijen, cliënt, hulpverlener en familie samenbrengen op een gelijkwaardige manier, elk vanuit hun eigen expertise.

Na deze getuigenis is er uiteraard weer voluit tijd voor het praatkaffee zelf, een ongedwongen babbel met een drankje aan de tafels.

Georganiseerd door Praatkaffee De Stem.

Gastspreker
Leen Verhaert, (familie)ervaringsdeskundige en coördinator van PsychoseNet België

Meer info
https://www.praatkaffee-destem.be

INSCHRIJVEN IS VOORAF NIET NODIG

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten