Over De kracht van een zorgvolmacht

De kracht van een zorgvolmacht

Op 20 april geeft notaris Hélène Goret een webinar over een zorgvolmacht. Hier kom je te weten wat het is, voor wie het van toepassing is en hoe je dit in orde maakt. 

“Een zorgvolmacht is een document waarin je een persoon (of personen) naar keuze aanduidt, op het moment dat je nog wilsbekwaam bent, om in jouw plaats te handelen zodra je dat zelf niet meer kan. Iedereen kan belang hebben bij een zorgvolmacht. Tijdens het webinar komen de voordelen aan bod die de zorgvolmacht biedt aan de betrokkene zelf en aan de omgeving. Zo’n zorgvolmacht kan ook een helpend instrument zijn wanneer de betrokkene de diagnose dementie kreeg, zich in een coma bevindt, kampt met geestelijke gezondheidsproblemen of een verstandelijke beperking heeft. Een zorgvolmacht wordt bij voorkeur samen met een notaris opgemaakt.”

Hélène Goret, notaris in Overijse, schetst op toegankelijke wijze het wettelijk kader en de mogelijke inhoud die men aan de zorgvolmacht kan toekennen.

Nadien duiken we tijdens een panelgesprek verder in de praktijk met Stefaan Baeten, jurist en directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus in Sint-Niklaas, Luc Goutry, ere-volksvertegenwoordiger en bezieler van de wet inzake bewindvoering en Gudrun Callewaert, bezielster van Het Ventiel, buddywerking voor mensen met jongdementie. De panelleden zijn actieve mantelzorgers. 

Locatie
Online

Inschrijving
Klik hier

In samenwerking met
Cera

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten