Over Psychische kwetsbaarheid bij jongvolwassenen met autisme

Psychische kwetsbaarheid bij jongvolwassenen met autisme

Jongvolwassenen met autisme (ASS) krijgen vaker te maken met een psychische kwetsbaarheid zoals bijvoorbeeld depressieve gevoelens, angst, psychosegevoeligheid,… Een complex samenspel van factoren die leidt tot een heuse uitdaging waar de betrokkene én omgeving dagelijks voor staan. 

De avond wordt ingeleid door een getuigenis van een ervaringsdeskundige rond de impact van de diagnose op zijn leven en dat van zijn naasten. Nadien verzekeren de gastsprekers dokter Everaert en psychologisch consulente Veerle Verdonck ons van een boeiende lezing waarbij dieper wordt ingegaan op ‘wat is autisme en psychische kwetsbaarheid, welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er en hoe kan de omgeving er (beter) mee omgaan’. Hierbij worden handvatten aangereikt bij de specifieke aanpak van dubbeldiagnose.

Gastsprekers

  • Dr. Geert Everaert, kinder- en jeugdpsychiater verantwoordelijk voor het zorgpad psychotherapie jongvolwassenen. Hij leidt het expertisecentrum ontwikkelingsstoornissen (ADHD en ASS) bij volwassenen in St-Jozef Pittem en heeft een ambulante praktijk in Brugge.

  • Psychologisch consulente Veerle Verdonck, coördinator van de raadpleging voor ontwikkelingsstoornissen voor volwassenen in St-Jozef Pittem

  • Hannes, ervaringsdeskundige (ASS)

Meer info
Suzanne Bol
tel 016 244 203
suzanne.bol@similes.be  

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten