Legateren aan Similes

legateren.jpgSteeds meer mensen maken een testament op. Je kan, minstens voor een deel van je nalatenschap, zelf beslissen aan welke personen of organisaties je iets wil nalaten. Het biedt heel wat voordelen om een maatschappelijke organisatie zoals Similes op te nemen in je testament:

  • Op die manier bevestig je je vertrouwen in onze organisatie en het belang dat je hecht aan de waarden en doelen waar we voor staan. Een echte opsteker!
  • Als je een deel van je vermogen nalaat aan een vereniging als Similes, erft het goede doel de nalatenschap aan 0% successierechten.

Overweeg je om in je testament te schenken aan Similes?
Je kan terecht bij je notaris voor de opmaak van je testament. Maar misschien wil je eerst een antwoord op je vragen. Hoe zorg je ervoor dat je familielid met een psychische kwetsbaarheid niets tekort komt na jouw overlijden? Hoe kan je schenken aan een goed doel zoals Similes zonder successierechten te betalen?
Hoe regel je de nalatenschap van je familielid met een psychische aandoening? 

gids

Vraag onze gratis gids aan of boek een gratis huisbezoek van onze externe expert. Mail naar info@similes.be.

"Ik doe graag iets terug"

Ik heb vele jaren gezorgd voor mijn kwetsbare partner, en ook gezien hoe moeilijk mijn kinderen het ermee hadden. Similes was al die tijd de enige plek waar ik me echt begrepen voelde. Uit de verhalen van lotgenoten leerde ik hoe psychische problemen werkelijk kunnen leiden tot eenzaamheid en armoede voor het hele gezin. Similes zorgt ervoor dat naastbetrokkenen sterker in hun schoenen staan. Daarom heb ik in mijn testament een legaat voorzien voor onze familievereniging. Ik weet uit ervaring dat ik zo vele mensen terug hoop kan geven, ook wanneer ik er zelf niet meer ben.

- Robert, een kandidaat erflaterevent_pvo

"Samen maken we echt het verschil"

Mensen die Similes opnemen in hun testament, geven soms zelf aan hoe ze hun geld graag besteed zien. Ze wensen bijvoorbeeld dat we rond een bepaald thema of in een bepaalde regio blijven werken. En die wensen respecteren we. Elke nalatenschap maakt een wereld van verschil. Ik ben zelf erg trots op het Initiatief vrijwillige bewindvoering dat we helemaal realiseren met zo’n legaten. Zo zorgen we voor een betere kwaliteit van leven voor mensen die het psychisch moeilijk hebben. En dat is ook een hele geruststelling voor hun familie.

- Annemie Roppe, Voorzitter Similes vzw

Sluiten