Over Vormingsreeks Warme Babbelaar

Vormingsreeks Warme Babbelaar

Heb jij een talent voor luisteren en een groot inlevingsvermogen? Als Warme Babbelaar luister, leef en denk je mee, zonder te oordelen, geef je ruimte aan andermans ervaringen en gevoelens zonder ze te willen oplossen, begrijp je dat elke situatie en elke persoon uniek is en dat iedereen andere noden heeft en eigen keuzes maakt.

Als Warme Babbelaar maak je deel uit van de grote groep vrijwilligers die Similes overal in Vlaanderen en Brussel op de kaart zetten. Ook jij kan zinvol bijdragen tot onze werking, met vrijwilligerswerk op maat van jouw interesses en talenten.

Neem alvast een kijkje op www.warmebabbel.be

Locatie
Online, via Zoom

Begeleiding
Kristin Thorisaen

Meer info
Kristin Thorisaen, Projectmedewerker Warme Babbel
kristin.thorisaen@similes.be
tel 016 794 923

De vorming tot Warme Babbelaar bestaat uit 4 modules en duurt 6 tot 8 weken. De eerste module start op maandag 27 mei om 19u.
De volgende modules volgen elkaar om de twee weken op. Op het einde van de eerste sessie wordt met de aanwezigen de rest van de data vastgelegd zodat iedereen de kans heeft om het hele traject te kunnen volgen.

PROGRAMMA
De vier modules die aan bod komen zijn:

Module 1: Gespreksvaardigheden - Een warme babbel is niet hetzelfde als een gesprek met een familielid of een goede vriend. Welke soorten gesprekken bestaan er zoal en hoe ga je het beste om met de hulpvraag van jouw babbelzoeker?

Module 2: E-mailcommunicatie - Ben jij eerder iemand die graag fysiek afspreekt of telefoneert, of zie je de voordelen wel van een gesprek via e-mail? In deze module komen de voor- en de nadelen aan bod.

Module 3: Doorverwijzen - Wat met bijvoorbeeld een concrete vraag waar je niet meteen een antwoord op hebt? Hoewel de Warme Babbel niet tot doel heeft oplossingen aan te bieden, vaak zijn die er immers niet, toch kan het zijn dat een doorverwijzing een babbelzoeker verder op weg helpt. Op welke manier dit het beste kan worden aangepakt, pik je op in module 3.

Module 4: Opstart als Warme Babbelaar - in de laatste module komt alle praktische informatie aan bod die je nodig hebt om aan de slag te gaan als Warme Babbelaar.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten