Over Over familie en psychiatrie

Over familie en psychiatrie

Alle wegen leiden naar? Op weg naar verbinding tussen familie en psychiatrie…

Ervaringen van onmacht en onkunde, gedachten van niet betrokken worden en hunkeren naar verbinding, gevoelens van angst, verdriet, hoop en euforie bij belangrijke betekenisvolle personen die geven om iemand met een psychische kwetsbaarheid... hoe kan hiermee verbinding gemaakt worden binnen de professionele GGZ.

Een dierbaar iemand - een familielid, een goede vriend of vriendin, een naaste, iemand die belangrijks is voor jou – met een psychische kwetsbaarheid heeft hulp nodig.

Jij, als betekenisvol individu, wil voor die iemand ook van betekenis kunnen zijn in het herstelproces. Je wilt betrokken zijn, je wilt informatie én wijzen van omgaan kunnen delen, geven en ontvangen, … Je hebt verwachtingen. Hoe kan hiermee omgegaan worden? Wat mag en kan er verwacht worden? Welke mag jouw bijdrage in het geheel zijn?

Is er in het scenario van de hulpverlening ook plaats hiervoor of telt enkel de regie van de zorgvrager/gebruiker? Waarom komt de verbinding zo moeilijk op gang? Waarom is die verbinding meer uit dan aan? Wat is er toch zo moeilijk aan? De Gastspreker gaat op zoek naar een nieuwe taal: Taal en vuur … en jij mag je warmen.’

Gastspreker
Stefaan Baeten, algemeen directeur PC Sint-Hiëronymus, beheerder in Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Mental Health Europe en familiebetrokken

Meer info
Suzanne Bol
suzanne.bol@similes.be
tel 016 244 203 

In samenwerking met
PZ Frapello

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Deel met anderen

Sluiten