Over Waarom moeilijk doen als het samen kan? Over familie en psychiatrie

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Over familie en psychiatrie

Waar komt het moeilijke huwelijk tussen psychiatrie en familie vandaan? En wat kunnen we eraan doen om deze relatie te verbeteren?

Je familielid worstelt met een psychische kwetsbaarheid en krijgt hopelijk professionele hulp. Als betrokkene ben je bezorgd en wil de dingen die gebeuren begrijpen. Je wil weten hoe het verder moet. Je wil belangrijke informatie delen en partner zijn in de zorg. Maar wanneer je met je vragen en je verhaal aanklopt bij de hulpverlening krijg je niet altijd de gewenste antwoorden. Hoe komt dat toch?

Als hulpverlener wil je graag tegemoet komen aan de vragen en de noden van betrokken familieleden. Het beroepsgeheim is een belangrijk knelpunt en maakt je voorzichtig omtrent het delen van informatie waardoor familie op zijn honger blijft zitten en zich onvoldoende gehoord voelt. Er zijn beperkingen maar ook mogelijkheden. Wat kan/mag familie wel verwachten? Welke stappen kunnen/mogen ze zelf zetten. Hoe kunnen we toch met elkaar in gesprek gaan en constructief samenwerken?

De avond wordt ingeleid door 3 korte getuigenissen (patiënt, familie & hulpverlener). Stefaan Baeten, onze gastspreker, verzekert ons daarna van een boeiende avond.

Gastspreker
Stefaan Baeten, algemeen directeur PC Sint-Hiëronymus, beheerder in Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Mental Health Europe en familiebetrokken

Meer info
Josette Monsieurs
Josette.monsieurs@similes.be

In samenwerking met
Netwerk Kwadraat & Similes Ieper-Westhoek regionaal

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Deel met anderen

Sluiten