Over Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden

Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden, een gevoelig thema dat heel wat controversie teweegbrengt. Het taboe erover te praten blijft erg groot. Tijd om dit moeilijke thema bespreekbaar te maken. Geen betere plek om hiermee te beginnen dan onder lotgenoten.

Heb jij iemand in je nauwe omgeving die euthanasie overweegt of reeds op die manier gestorven is? Dan komen er waarschijnlijk heel wat emoties op je af. Het is niet niks om hier mee geconfronteerd te worden. Je voelt je machteloos, wanhopig of extreem verdrietig… Ook schuldgevoelens of frustraties over hulpverlening kunnen de kop opsteken.

Het is belangrijk om hierover vrijuit te kunnen spreken met anderen die gelijkaardige situaties meemaken. Het helpt om op die manier je eigen emoties een plaats te geven. De erkenning en herkenning van elkaars verhaal biedt troost en geeft kracht.

Dit lotgenotencontact van Similes is er speciaal voor familie en andere naastbetrokkenen die vragen hebben rond het thema euthanasie. We bieden je de kans om in alle vertrouwen je verhaal te delen, vragen te stellen en naar anderen te luisteren. Schrijf je nu in. Een dag op voorhand bezorgen we je de deelnamelink voor een inspirerende ontmoeting.

Help ons om online lotgenotencontact verder mogelijk te maken. Je vrije deelnemersbijdrage is welkom op ons rekeningnummer BE71 0011 0730 0769 met vermelding ‘gift’.

Ben je geen naastbetrokkene? Check onze activiteitenkalender. Er zijn heel wat activiteiten die wel toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Begeleiding

Annick Claeys, medewerker Reakiro & Rita Thienpont, vrijwillig medewerker Vonkel

Locatie

Online, via Zoom

In samenwerking met

Vonkel vzw & Reakiro vzw

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Deel met anderen

Sluiten