Familie Impactsessie: samenwerken met families tijdens overgang naar volwassenheid
JONG’ GELEERD, ‘VOLWASSEN’ GEDAAN ?! Transitieleeftijd: in zorg tussen 16 tot 24 jaar
Dat jongeren een eigen weg zoeken en meer onafhankelijk willen zijn, is eigen aan hun leeftijd. Wanneer een jongvolwassene psychische problemen ervaart en zorg nodig heeft, is die drang naar onafhankelijkheid voor de omgeving extra moeilijk. Men wil zorg dragen voor en vindt het vaak moeilijk een nieuw evenwicht te vinden.
Wat gebeurt er met lopende zorgtrajecten als je naaste (jong)volwassen wordt? Welke info krijg je nog als ouder en hoe wordt je betrokken bij deze overgangsperiode?
Tijdens deze avond geeft Loes Smets, casemanager Mobiel Care team en transitiecoach, een overzicht van het bestaande aanbod voor deze doelgroep, maar daarnaast zoomt ze ook in op hoe men de
context in deze leeftijdsfase kan ondersteunen. Daarnaast wordt er een getuigenis vanuit de praktijkervaring gebracht.
Om 20 uur samen in dialoog over: Wat is voor jou essentieel om te weten? Op welke manier wil je betrokken worden/blijven? Welke rol wil je als ouder of ander familielid spelen in het zorgtraject van de jongvolwassene? Hoe kan de hulpverlening jou ondersteunen in deze periode?
Meer informatie
Luc Duts (begeleiding)
tel 016 244 209, luc.duts@similes.be
Met Familie Impact laten we de stem van families luider klinken in de zorg en stimuleren we zorgorganisaties om familie-ervaring in te zetten in hun organisatie. Familie Impact is een project van Similes vzw i.s.m. Familieplatform vzw, Psyche vzw en de netwerken geestelijke gezondheid, met steun van de Vlaamse en federale overheid.