Over Familie Impact sessie: Familie in herstel

Familie Impact sessie: Familie in herstel

Een psychisch probleem raakt niet enkel de persoon met het psychisch probleem zelf, maar ook de mensen in zijn omgeving, in het bijzonder de familie. Als familie speel je niet alleen een grote rol in het herstelproces van je naaste, je maakt ook zelf een herstelproces door. Een herstelproces dat niet altijd (h)erkend wordt door je omgeving en de gemeenschap.

Gastsprekers Hanne Loots en Kristof Tant van de Brusselse HerstelAcademie inspireren je en vertellen over herstel bij patiënten en familie. Daarna denken we samen met familie-ervaringsdeskundige Mich Jonckheere na, over wat herstel voor families betekent. Zo bespreken we onder andere de rol van hulpverleners in dit herstelproces en formuleren we suggesties om de familie en naasten meer te betrekken in het zorgproces.

Ben je een familielid of naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid? Wil je jouw ervaring inzetten om de zorg nog beter te maken? Ben je een hulpverlener die graag wil leren van de ervaringen van familie? Neem dan deel aan deze Familie Impactsessie.

Programma

  • 18 uur: onthaal met broodjes
  • 18.30 uur: warm welkom
  • 18.35 uur: gastsprekers Hanne Loots en Kristof Tant
  • 19.05 uur: gastspreker Mich Jonckheere
  • 19.40 uur: denkoefening
  • 20.30 uur: slot

Meer info
We richten ons op families en naasten en op hulpverleners.
Deelname is gratis na inschrijving.

Annemie Bertels (begeleiding)
tel 016 794 920, annemie.bertels@similes.be

In samenwerking met Brussels Platform Geestelijke Gezondheid en HerstelAcademie Brussel 

Met Familie Impact laten we de stem van families luider klinken in de zorg en stimuleren we zorgorganisaties om familie-ervaring in te zetten in hun organisatie. Familie Impact is een project van Similes vzw i.s.m. Familieplatform vzw, Psyche vzw en de netwerken geestelijke gezondheid, met steun van de Vlaamse en federale overheid.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
familie of naaste Gratis
hulpverlener geestelijke gezondheidszorg Gratis
overige Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten