Over Familie Impact sessie: Beroepsgeheim

Familie Impact sessie: Beroepsgeheim

Het thema beroepsgeheim leeft in de geestelijke gezondheidszorg, zowel bij families, cliënten én hulpverleners. Het is een beladen thema. Het zorgt er vaak voor dat naasten onvoldoende informatie krijgen over hun familielid en hierdoor niet volwaardig betrokken worden in de zorg. Hulpverleners aarzelen soms om informatie te delen. Patiënten vinden het belangrijk dat hun privacy gerespecteerd wordt.

Tijdens deze Familie Impactsessie laten we ons inspireren door gastspreker Stefaan Baeten, jurist en voorzitter van Similes. 

Daarna denken we in kleine groepen samen na over hoe je de geestelijke gezondheidszorg meer familiebetrokken kan werken. Welke rol wil je als familielid spelen in de zorg voor je naaste en wat heb je daarvoor nodig? Wat heb je nodig om niet enkel voor je familielid, maar ook voor jezelf te kunnen zorgen? 

Ben je een familielid of naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid? Wil je jouw ervaring inzetten om de zorg nog beter te maken? Ben je een hulpverlener die graag wil leren van de ervaringen van familie? Neem dan deel aan deze Familie Impactsessie.

Programma

  • 18 uur: onthaal met broodjes
  • 18.30 uur: warm welkom
  • 18.40 uur: gastspreker Stefaan Baeten
  • 19.20 uur: pauze
  • 19.30 uur: denkoefening
  • 20.30 uur: slot

Meer info
We richten ons op families en naasten en op hulpverleners.
Deelname is gratis na inschrijving.

Annemie Bertels (begeleiding)
tel 016 794 920, annemie.bertels@similes.be

In samenwerking met PZ Sint Alexius, Grimbergen en SaVHA?!, netwerk geestelijke gezondheid Halle Vilvoorde. 

Met Familie Impact laten we de stem van families luider klinken in de zorg en stimuleren we zorgorganisaties om familie-ervaring in te zetten in hun organisatie. Familie Impact is een project van Similes vzw i.s.m. Familieplatform vzw, Psyche vzw en de netwerken geestelijke gezondheid, met steun van de Vlaamse en federale overheid.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
familie of naaste Gratis
hulpverlener geestelijke gezondheidszorg Gratis
overige Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten