Over Familie en hulpverlening: Partners in zorg

Familie en hulpverlening: Partners in zorg

Deze sessie geeft duidelijkheid over de aspecten en de wetgeving die een belangrijke rol spelen voor zowel hulpverleners als familieleden van iemand met een psychische kwetsbaarheid (o.a. privacy en beroepsgeheim). Wanneer iemand met een psychische kwetsbaarheid professionele hulp krijgt, blijft familie als informele zorgverlener een belangrijke partner in de zorg.

We gaan na welke opdracht is weggelegd voor de hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en hoe familie het best zijn noden kenbaar maakt. We overlopen wat dat concreet betekent voor zowel familie als hulpverlener en wat je wel en niet mag verwachten. Er zijn beperkingen, maar ook mogelijkheden. De aangeboden inzichten, tips en handvaten zijn zowel voor familie als voor zorgverstrekkers interessant, want goede communicatie en samenwerking start bij wederzijds begrip.

We sluiten deze ochtend af met een boeiende getuigenis van Marianne Claeys, waarin ze haar ervaringen deelt, aangeeft hoe ze de balans in haar leven heeft teruggevonden en hoe ze haar ervaring inzet voor andere naastbetrokkenen.

Gastsprekers
Veerle Aendekerk, directeur Similes
Marianne Claeys, vrijwilliger Similes

Meer info
Suzanne Bol
tel 016 244 203
suzanne.bol@similes.be

In samenwerking met
PC St-Jan-Baptist

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 3,00
Niet-lid € 6,00

Deel met anderen

Sluiten