Over Boekvoorstelling 'Het komt voor in de beste families'

Boekvoorstelling 'Het komt voor in de beste families'

Een boek over samen leven met iemand die psychisch kwetsbaar is

Similes neemt in het kader van haar 50e verjaardag de schrijfpen vast en pent getuigenissen van families neer, deelt de bezorgdheden en reikt inzichten aan voor het samenleven met een naaste met een psychische aandoening. Bladzijden vol duiding, concrete tips, oriëntatie in de geestelijke gezondheidszorg, inzicht in financiële en administratieve zorgen, maar ook hoop. 

De auteur, Griet Frère, heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en legde zelf een weg af om die ervaring een plaats te geven in haar eigen leven. Naast ervaringsdeskundige is Griet stafmedewerker vorming bij Similes. Het boek wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Om het boek feestelijk te lanceren nodigen we jou van harte uit op donderdag 16 februari voor de boekvoorstelling in het Museum Dr. Guislain in Gent.

Programma en gastsprekers

We heten je welkom om 17u30. Presentator Jan Hautekiet interviewt Griet Frère, auteur van het boek, en Veerle Aendekerk, algemeen directeur Similes. Dirk De Wachter, psychiater en psychotherapeut in het UPC KU Leuven, geeft duiding. De voorstelling wordt muzikaal opgeluisterd door ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels die in het najaar van 2023 toert met een voorstelling gebaseerd op het boek. Aansluitend nodigen we je graag uit voor de receptie.

Nog niet voldoende op de agenda? Ga dan zeker voorafgaand aan de boekvoorstelling naar de prestigieuze dubbeltentoonstelling ‘Mode en Psyche’ of ontdek de vaste collectie van het museum. Als genodigde van de boekvoorstelling kan je het museum gratis bezoeken.

Je kan een exemplaar van het boek aankopen tijdens de boekvoorstelling!

Meer info
Kaat Vermang
kaat.vermang@similes.be 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Heb je betalingsmoeilijkheden? Bel of mail naar Anne-Mie Poot, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sluiten