Rouw en levend verlies - Themapublicatie

Op 29 juni jl. organiseerden we voor het eerst een webinar samen met zusterorganisatie Ypsilon uit Nederland.

(Her)bekijk het webinar over rouw en levend verlies

Gastsprekers waren rouwexpert Manu Keirse en Similesvrijwilliger Joris De Keukelaere. Het werd een heel bijzondere avond. Via deze link kan je het hele webinar (her)bekijken, de mooie tekst die Joris bracht in alle rust lezen en inspiratie putten uit de antwoorden op vragen die aan bod kwamen.

BEKIJK DE POWERPOINT PRESENTATIE HIER (pdf)

GETUIGENIS - Joris De Keukelaere

Joris, familie-ervaringsdeskundige bij Similes in Vlaanderen, getuigt over het levend verlies dat hij ervaart als ouder van een zoon met een psychotische kwetsbaarheid.

De grote impact van een dreigend, psychisch onevenwicht op het doen en laten binnen onze familie was voor ons niet nieuw toen. We waren voorheen al getuige geweest van de jarenlange worsteling van een van mijn zussen met een bipolaire stoornis. Maar als die grillige, psychische kwetsbaarheid, in een totaal andere gedaante, zich enkele jaren later geheel onverwacht, zich blijvend gaat nestelen binnen het eigen gezin met 3 opgroeiende kinderen, dan sta je als ouder machteloos. Je weet niet hoe dit te kaderen in de eerste jaren die daarop volgen.

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VAN JORIS