Similes brengt boek uit: 'Het komt voor in de beste families'

Een boek over samen leven met een naaste die psychische problemen heeft

Nieuws boek griet

Similes neemt in het kader van haar 50e verjaardag de schrijfpen vast en pent getuigenissen van families neer, deelt de bezorgdheden en reikt inzichten aan voor het samenleven met een naaste met psychische problemen. Bladzijden vol duiding, concrete tips, oriëntatie in de geestelijke gezondheidszorg, inzicht in financiële en administratieve zorgen, maar ook hoop.

De auteur, Griet Frère, heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en legde zelf een weg af om die ervaring een plaats te geven in haar eigen leven. Naast ervaringsdeskundige is Griet stafmedewerker vorming bij Similes. Het boek is uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Nieuws boek cover

Een aanrader voor iedereen met een betrokkenheid

Dit boek is geschreven voor en door familie van mensen met een psychische aandoening. Het helpt ook iedereen in de ruimere omgeving (vrienden, collega’s, buren…) en hulpverleners om beter om te gaan met naastbetrokkenen. Het boek wil naasten leiden naar herstel, dankzij praktische handvaten en persoonlijke verhalen. Je vindt er erkenning in en hoop.

'Het komt voor in de beste families' is nu verkrijgbaar in de boekhandel.

Het Komt Voor In De Beste Families Koen Bauters 003

Na het boek, de theatervoorstelling

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit ons boek ‘Het komt voor in de beste families’.

Woon de theatervoorstelling bij

Bestel je exemplaar

Bestel het boek online via de webshop van Borgerhoff & Lamberigts. Gebruik tijdens je aankoop via onderstaande knop de kortingscode "SIMILES" en ontvang 10% korting!

BESTEL EEN EXEMPLAAR

Boeklezingen

Auteur Griet Frère trekt Vlaanderen rond en houdt halt in elke provincie.

Tijdens deze gratis lezingen, gebaseerd op haar boek ‘Het komt voor in de beste families’, vertelt Griet Frère aan de hand van persoonlijke verhalen over wat je als naastbetrokkene ervaart wanneer iemand in je gezin (ernstige) psychische problemen krijgt. Wat doe je, wat gebeurt er, hoe ga je ermee om?

Wil je ook een lezing aanvragen? Contacteer griet.frere@similes.be

P1015338 2

Similes overhandigt boek aan minister

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bracht een bezoek aan onze kantoren te Heverlee naar aanleiding van de lancering van het boek. De minister maakte tijd voor een gesprek met auteur Griet Frère en algemeen directeur Veerle Aendekerk. Er volgde een plechtige overhandiging waarna de minister met veel interesse aan het bladeren ging.

Boekvoorstelling te Gent op 16/02/2023

Herbeleef de boekvoorstelling met dit kort sfeerverslag. Presentator Jan Hautekiet zorgde voor een vlot verloop van de avond. Veerle Aendekerk, algemeen directeur van Similes, gaf toelichting over het 50-jarig bestaan van de familievereniging en kaderde de komst van dit bijzonder boek. Auteur en Similes stafmedewerker Griet Frère vertelde over de inhoud van het boek, hoe het is samengesteld uit getuigenissen maar ook uit concrete tips en hoopvolle inzichten.

De boekvoorstelling werd muzikaal opgeluisterd door ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels. Hij zal in het najaar toeren met een theatervoorstelling gebaseerd op het boek. Deze muziektheatervoorstelling komt er in het kader van de Open Geest dagen, in samenwerking met Te Gek?!.

Boekv

Wil je ook even door het foto-album bladeren van de blijvende herinneringen aan de boekvoorstelling?

Klik hier (Facebook album).