online aanbod juni

Heb je praktische vragen? Nood aan een luisterend oor? Zoek je mensen die je met 1 woord begrijpen? Snuister door ons aanbod van juni en vind wat je zoekt!

DIGITALE INFOMOMENTEN

Wegwijs in geestelijke gezondheidszorg

Wanneer je binnen je familie met psychische problemen wordt geconfronteerd, start een moeilijke zoektocht. Bij wie kan ik terecht? De sector van de geestelijke gezondheidszorg zit behoorlijk complex in mekaar en is de laatste jaren ook sterk veranderd. Waar vind ik informatie? Tijdens deze bijeenkomst verkennen we hoe jij als familielid de weg kan vinden in het hulpverleningslandschap.

Neem deel op dinsdag 1 juni

Voorstelling Houvast-app en werking Kruispunten Antwerpen

Kom meer te weten over de gratis Houvast-app van het Rode Kruis en de werking van het nieuwe initiatief 'Kruispunten' in Antwerpen.

Neem deel op dinsdag 8 juni

ONLINE LOTGENOTENCONTACT

10/06: lotgenotencontact voor naasten over borderline

Borderline, de aandoening confronteert en daagt uit. Als betrokken familielid sta je voor een ingrijpend en complex veranderings- en verwerkingsproces. Deel je verhaal en leer bij van lotgenoten.

LEES MEER
15/06: KOPP lotgenotencontact

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Dit is een avond waar lotgenoten de kans krijgen om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

LEES MEER
16/06: Lotgenotencontact over internering

Heb je vragen over de hulpverlening en mogelijkheden om de juiste zorg te krijgen voor je familielid die een interneringsstatuut heeft in de provincies Antwerpen en Limburg? Ga tijdens deze bijeenkomst in gesprek met experten en lotgenoten.

LEES MEER
17/06: lotgenotencontact voor ouders

Als moeder of vader wil je je kind een veilig en warm nest geven. Als je kind psychisch kwetsbaar is, vraagt het om extra zorg. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen.

LEES MEER
22/06: lotgenotencontact voor broers en zussen

Als een broer of zus kampt met psychische problemen komen vaste gewoontes binnen een familie op losse schroeven te staan. Wissel op deze avond ervaringen uit met lotgenoten.

LEES MEER
27/06: ASSperitief

In samenwerking met Autistem vzw organiseren we een lotgenotencontact voor familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met autisme en een psychische kwetsbaarheid. Een complexe dubbeldiagnose. Deze keer willen we graag van gedachten wisselen over het thema “werk”. Hier valt zeker veel over te vragen en te delen.

LEES MEER
29/06: lotgenotencontact voor partners

Als je partner psychische klachten heeft, verandert er veel in jullie relatie. Je wordt mantelzorger, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor partners van psychisch kwetsbare personen om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

LEES MEER
016 244 201
info@similes.be | similes.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid