online aanbod mei

Heb je praktische vragen? Nood aan een luisterend oor? Zoek je mensen die je met 1 woord begrijpen? Snuister door ons aanbod van mei en vind wat je zoekt!

DIGITALE INFOMOMENTEN

Tegemoetkomingen en sociale voordelen voor mensen met een beperking

Er zijn in de samenleving mensen die het, tijdelijk of langdurig, moeilijk hebben met het beheer van hun goederen; ook personen met een psychische kwetsbaarheid kunnen met deze problemen geconfronteerd worden. Wanneer deze personen geen loon ontvangen, kunnen zij terugvallen op tal van alternatieve vormen van inkomens. Dit infomoment helpt wegwijs te maken in deze administratieve mallemolen.

Neem deel op zaterdag 8 mei

Vrijwilligerswerk bij Similes

Interesse in vrijwilligerswerk bij onze vereniging? Tijdens dit digitale infomoment maak je kennis met vrijwilligers en medewerkers van Similes. Zij vertellen je hoe jij je kan engageren in jouw regio, en gaan in op al je vragen.

Neem deel op woensdag 26 mei

ONLINE LOTGENOTENCONTACT

6/05: lotgenotencontact voor naasten over borderline

Borderline, de aandoening confronteert en daagt uit. Als betrokken familielid sta je voor een ingrijpend en complex veranderings- en verwerkingsproces. Deel je verhaal en leer bij van lotgenoten.

LEES MEER
11/05: lotgenotencontact voor broers en zussen

Als een broer of zus kampt met psychische problemen komen vaste gewoontes binnen een familie op losse schroeven te staan. Wissel op deze avond ervaringen uit met lotgenoten.

LEES MEER
18/05: KOPP lotgenotencontact

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Dit is een avond waar lotgenoten de kans krijgen om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

LEES MEER
25/05: lotgenotencontact voor partners

Als je partner psychische klachten heeft, verandert er veel in jullie relatie. Je wordt mantelzorger, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor partners van psychisch kwetsbare personen om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

LEES MEER
27/05: lotgenotencontact voor naasten over psychose

Wanneer psychische klachten leiden tot de diagnose psychosegevoeligheid, stel je je als familielid heel wat vragen. Wat kan je doen als familielid? Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor naastbetrokkenen van psychisch kwetsbare personen met een psychosegevoeligheid. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

LEES MEER
30/05: ASSperitief

In samenwerking met Autistem vzw organiseren we een lotgenotencontact voor familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met autisme en een psychische kwetsbaarheid. Een complexe dubbeldiagnose. Deze keer willen we graag van gedachten wisselen over het thema “werk”. Hier valt zeker veel over te vragen en te delen.

LEES MEER
Lotgenotenreeks over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden voor naastbetrokkenen

Van harte welkom in deze gespreksreeks. Wij bieden tijdens 2 sessies de ruimte om in een veilige context je ervaringen te delen met andere naastbetrokkenen.

Neem deel op 20 mei en 3 juni
Gespreksmoment voor familiale bewindvoerders

Worstel je als familiale bewindvoerder soms met vragen en onzekerheden? Neem deel aan dit gespreksmoment om dit met lotgenoten en professionals te bespreken.

Neem deel op dinsdag 4 mei
016 244 201
info@similes.be | similes.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid