aanbod Oost-Vlaanderen

Similesactiviteiten in jouw buurt

Beste ,

We bezorgen jou graag een overzicht van de activiteiten in maart die in jouw buurt plaatsvinden. We rekenen op je gewaardeerde medewerking om deze activiteiten bekend te maken bij families en andere naastbetrokkenen.

6/03 Basisvorming 'vrijwilligerswerk bij Similes'

Interesse om vrijwilliger te worden bij onze vereniging? Je hebt je misschien al een mooi beeld gevormd van onze familie-vereniging. Maar ongetwijfeld zit je nog met heel wat vragen. Tijdens deze basisvorming nemen we je mee in de ins en outs van Similes.

Meer info

13/03 Ontmoetingsavond voor naastbetrokkenen over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden
Er hangt vaak een groot stilzwijgen rond het lijden van de persoon met een psychische kwetsbaarheid en het lijden van jou als naastbetrokkene. Je botst vaak op onbegrip binnen je eigen netwerk.
Meer info

14/03 Familie en hulpverlening: partners in zorg

In deze sessie gaan we na welke opdracht is weggelegd voor de hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en hoe familie het best haar noden kenbaar maakt. We overlopen wat dat concreet betekent voor zowel familie als hulpverlener en wat je wel en niet mag verwachten.

Meer info
16/03 Filmvoorstelling ‘Les Intranquilles’

Joachim Lafosse, die de afgelopen twintig jaar zijn handelsmerk maakte van aangrijpende familiedrama’s, kon voor deze film putten uit zijn kindertijd en zijn ervaringen met bipolariteit. ‘Les Intranquilles’ is een indringend familieportret: gevoelig, levenswijs, hard maar mededogend en met de grootst mogelijke overgave geacteerd.

Meer info
18/03 Familie en hulpverlening: Partners in zorg

Deze sessie geeft duidelijkheid over de aspecten en de wetgeving die een belangrijke rol spelen voor zowel hulpverleners als familieleden van iemand met een psychische kwetsbaarheid (o.a. privacy en beroepsgeheim).

Meer info
23/03 Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over borderline

Dit lotgenotencontact van Similes is er speciaal voor familie en andere naastbetrokkenen van personen met een borderlineproblematiek. We bieden je de kans om in alle vertrouwen je verhaal te delen, vragen te stellen en naar anderen te luisteren.

Meer info
23/03 Vorming 'begeleiden van gespreksgroepen'

Interesse om vrijwilliger te worden bij onze vereniging? In deze interactieve en praktijkgerichte vorming krijg je concrete kapstokken en voorbeelden aangereikt om een gespreksgroep te begeleiden.

Meer info
25/03 Een moment voor jezelf

Een familielid met psychische problemen kan veel veranderingen veroorzaken in je familiale en externe omgeving. Je wordt mantelzorger ook al heb je daar niet altijd voor gekozen. Er is niet alleen de mentale zorg, ook veel praktische vragen en problemen komen op je af.

Meer info
25/03 Vormingsreeks Warme Babbel (individueel lotgenotencontact)

In deze vormingsreeks krijg je meer uitleg over dit project en bieden we je een basis aan inzichten, technieken en tips en tricks die jou kunnen helpen om echt warme en ondersteunende gesprekken te bieden.

Meer info

28/03 Hoe krijg je weer (G)roeikracht?
Waren zijn lege handen de oorzaak van zijn zelfdoding? Of treft de psychiatrie, die Thomas ‘een vogel voor de kat’ noemt, enige schuld? En hoe gaan de nabestaanden om met zo’n onmetelijk drama? Hoe krijg je weer (g)roeikracht om het taboe rond zelfdoding te doorbreken?
Meer info

NEEM OOK EEN KIJKJE NAAR ONS ONLINE AANBOD

016 244 201 | info@similes.be | www.similes.be
Similes vzw, Groeneweg 151, 3001 Heverlee | 0413.066.283 | RPR Leuven

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid