Werk met ons samen aan een familiebetrokken geestelijke gezondheidszorg. Deel onze informatie en breng naasten van mensen met een psychische aandoening in contact met hun familievereniging. Deze nieuwsbrief maakt je wegwijs in ons aanbod in jouw regio.

INSCHRIJVINGEN VOOR FAMILIETREFDAG 2022 GEOPEND!

Dit jaar krijgt de trefdag het thema dubbeldiagnose: psychische kwetsbaarheid en verslaving. Tal van gastsprekers komen vertellen over hun (professionele) ervaringen i.v.m. dubbeldiagnose. Ook jij bent van harte welkom!

Bekijk het volledige programma via onze website en schrijf je in!

FAMILIE IMPACT!

Afgelopen jaar kwamen we in elke provincie drie keer samen voor uitwisseling van ervaringen en een brainstorm over de rol van familie in de GGZ. We lieten ons inspireren door een spreker of good practice, wisselden ervaringen uit, deelden onze bezorgdheden en werkten zo samen aan een sterk familiebeleid in de GGZ. Gaandeweg brachten we niet enkel naastbetrokkenen samen, maar zorgden we ook voor verbinding tussen hulpverleners, naastbetrokkenen en beleidsmakers.

Bekijk de resultaten van de bijeenkomsten.

FAMILIE-PRAKTIJK.BE: JOUW BRON VAN INSPIRATIE

Naastbetrokkenen kunnen een belangrijke partner zijn in zorg. Ze zijn op hun beurt ook kwetsbaar. Daarom pleit familievereniging Similes samen met het Familieplatform voor een familie betrokken geestelijke gezondheidszorg. In de digitale gids familie-praktijk.be bundelen we goede praktijken die elke ambulante en residentiële setting kunnen inspireren om familiebeleid vorm te geven. 

Laat je inspireren.

SIMILES IS KLAAR VOOR HET NAJAAR

We zijn klaar voor een najaar vol Similesactiviteiten! Je vindt ons zowel online als op locatie in heel Vlaanderen en Brussel terug! We rekenen op je gewaardeerde medewerking om deze activiteiten bekend te maken bij families en andere naastbetrokkenen.

Ontdek alle geplande activiteiten tot en met december op onze website.

SIMILES HELPT BIJ EEN WARM ONTHAAL VAN FAMILIE

Je staat er als zorgverlener niet alleen voor om familie een luisterend oor te bieden en hen te informeren. Toon naastbetrokkenen de weg naar Similes. Ons aanbod aan informatie, lotgenotencontact en vorming helpt families om grip te krijgen op hun situatie. Ben je op zoek naar affiches en folders van Similes of een vrijwilliger die getuigt op je infomoment voor families? Heb je vragen rond het aanbod van Similes in jouw regio?

Contacteer ons.

NETWERKDAG BEWINDVOERING

Op maandag 10 oktober organiseert BudgetInZIcht Oost- en West-Vlaanderen een netwerkdag rond bewindvoering. De dag geeft inspiratie en dialoog over bewindvoering in al zijn facetten en de verhouding tot andere ondersteuningsvormen. De bijeenkomst vindt plaats in Gent. Inschrijven kan tot en met 15 september. 

Bekijk hier alle info.

LOTGENOTENWANDELING VOOR NAASTBETROKKEN HULPVERLENERS

Ben je familiebetrokkene en ook hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg? Dan is het niet altijd evident om jouw verhaal te delen. Het dubbele petje dat je draagt maakt jouw ervaringen anders. We organiseren op zondag 18 september een wandeling speciaal voor naastbetrokken hulpverleners die vaak een gelijkaardig verhaal delen. Al wandelend vind je een luisterend oor, steun en (h)erkenning en dit in het prachtige Vrijbroekpark in Mechelen, een ideale plek om je hart te luchten en/of je gevoelens een plek te geven.

Schrijf je hier in.

016244 201 | info@similes.be | www.similes.be
Similes vzw, Groeneweg 151, 3001 Heverlee | 0413.066.283 | RPR Leuven

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid