online aanbod februari

Februari: de maand van carnaval, confetti en maskers. Bij ons kan je alvast je masker afdoen en je meteen thuisvoelen tussen lotgenoten. In deze nieuwe maand hebben we weer een gevarieerd aanbod in petto. Voorlopig houden we het nog op digitale sessies. Zit er iets tussen dat jou interesseert? Aarzel niet en schrijf je in!

DIGITALE INFOMOMENTEN

Verlies en rouw in de zorg voor je kwetsbaar familielid

In de zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid word je vaak geconfronteerd met rouw en verlies. Tijdens deze digitale bijeenkomst laat een medewerker van Coponcho vzw je kennis maken met de verschillende vormen van rouw aan de hand van een interactieve uiteenzetting.

Neem deel op maandag 15 februari

Nalatenschap regelen voor gezinnen met een zorgenkind

Recent werd het Belgisch erfrecht aangepast. Welke mogelijkheden biedt dit voor jouw gezin?

Neem deel op donderdag 25 februari

ONLINE LOTGENOTENCONTACT

9/02: lotgenotencontact voor broers en zussen

Als een broer of zus kampt met psychische problemen komen vaste gewoontes binnen een familie op losse schroeven te staan. Wissel op deze avond ervaringen uit met lotgenoten.

LEES MEER
11/02: lotgenotencontact voor naasten over borderline

Borderline, de aandoening confronteert en daagt uit. Als betrokken familielid sta je voor een ingrijpend en complex veranderings- en verwerkingsproces. Deel je verhaal en leer bij van lotgenoten.

LEES MEER
16/02: KOPP lotgenotencontact

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Dit is een avond waar lotgenoten de kans krijgen om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

LEES MEER
17/02: lotgenotencontact voor naasten over euthanasie

Heb jij iemand in je nauwe omgeving die euthanasie overweegt of reeds op die manier gestorven is? Dan komen er waarschijnlijk heel wat emoties op je af. Neem deel aan deze online sessie. Een veilige plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

LEES MEER
18/02: lotgenotencontact voor ouders

Als moeder of vader wil je je kind een veilig en warm nest geven. Als je kind psychisch kwetsbaar is, vraagt het om extra zorg. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen.

LEES MEER
23/02: lotgenotencontact voor partners

Als je partner psychische klachten heeft, verandert er veel in jullie relatie. Je wordt mantelzorger, ook al heb je daar niet zelf voor gekozen. Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor partners van psychisch kwetsbare personen om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

LEES MEER

TRAINING

Training 'Omgaan met borderline'

Borderline, de aandoening confronteert en daagt uit. Voor familieleden is het belangrijk zich bewust te worden van persoonlijke grenzen en mogelijkheden. Neem deel aan de training om nieuwe inzichten en handvaten te verwerven.

Lees verder
016 244 201
info@similes.be | similes.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid