aanbod Oost-Vlaanderen

Similesactiviteiten in jouw buurt

Beste ,

We bezorgen jou graag een overzicht van de activiteiten in mei die in jouw buurt plaatsvinden. We rekenen op je gewaardeerde medewerking om deze activiteiten bekend te maken bij families en andere naastbetrokkenen.

10/05 (Zo)als het klokje thuis tikt... Over gezinsplanning en het jonge gezin
Wat als je met een psychotische kwetsbaarheid aan gezinsplanning denkt? Deze avond zoomen we in op welke vragen je mogelijks kan hebben bij het krijgen van kinderen. Of kies je er bewust voor geen kinderen te hebben en hoe ga je daar mee om? Waar denk je aan voor je deze stap zet?
Wat rond erfelijkheid? Wat rond medicatie bij een zwangerschap?
Hoe ga je als jong gezin om met de druk die een gezin met zich meebrengt en hoe ga je als ouder om met de psychotische kwetsbaarheid?

Meer info

11/05 SamenLezen met mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten

Heb je een psychische kwetsbaarheid (gehad) of zorg je voor iemand met een psychische kwetsbaarheid en zoek je een fijne vorm van ontspanning en ontmoeting? Kom dan alleen of samen in alle rust genieten van een mooi verhaal of pakkend gedicht. We praten erover of zwijgen erbij, er is ruimte voor jouw inbreng, gedachten, gevoelens...maar niets hoeft.

Meer info
11/05 Familie en hulpverlening: partners in zorg

Deze sessie geeft duidelijkheid over de aspecten en de wetgeving die een belangrijke rol spelen voor zowel hulpverleners als familieleden van iemand met een psychische kwetsbaarheid (o.a. privacy en beroepsgeheim). Wanneer iemand met een psychische kwetsbaarheid professionele hulp krijgt, blijft familie als informele zorgverlener een belangrijke partner in de zorg.

Meer info
16/05 Rouw na verlies

Rouwen is en blijft een ingrijpend emotioneel proces dat veel tijd en energie kost. Verlies en verdriet kunnen ook zorgen voor verbinding, waarbij troost en erkenning de pijn verzachten. Hoe ga je verder als je afscheid moet nemen van iets of van iemand? Wat is rouw nu eigenlijk en hoe ga ik ermee om? Welke impact heeft rouw op je werk en leven? In deze lezing gaan we samen op pad doorheen het rouwproces en krijg je naast de nodige informatie ook heel wat tips en tricks mee die kunnen helpen bij jouw eigen uniek rouwproces.

Meer info
18/05 Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over borderline

Dit lotgenotencontact van Similes is er speciaal voor familie en andere naastbetrokkenen van personen met een borderlineproblematiek. We bieden je de kans om in alle vertrouwen je verhaal te delen, vragen te stellen en naar anderen te luisteren.

Meer info
22/05 Familie-ontmoetingsmoment in Kruibeke

Heb je een familielid met een psychische gevoeligheid? Is het leven tragisch en ernstig geworden voor jou? Als niets meer je een lach kan bezorgen, als het voelt of je in een moeras wegzakt... dan kunnen lotgenoten je bijstaan en troost bieden. Aan de hand van goed doordachte teksten ga je in gesprek met lotgenoten en geef je elkaar inzichten om op een andere manier met problemen om te gaan. Je bent welkom voor een momentje voor jezelf.

Meer info

24/05 Zelfzorg voor ouders van een zorgenkind
(woe 24 mei, woe 31 mei en woe 7 juni)

Leven met een zorgenkind is een weg van vallen en opstaan. Een psychisch kwetsbaar kind vraagt ook om bijzondere zorg. Die toewijding is vaak een blijvend engagement voor de rest van je leven. Toch is het belangrijk om die zorg af te bakenen en je eigen noden en behoeftes niet uit het oog te verliezen.

De juiste zelfzorg toepassen, is niet altijd evident. Tijdens deze vorming leer je wat belangrijk is.

Gespreid over 3 sessies sta je stil bij:

- Welke groei heb je als ouder al gemaakt?
- Wat zijn je behoeften vandaag en wat wens je voor de toekomst?
- Hoe ga je om met het aanvaarden van jouw situatie?

Je leert jezelf beter kennen, met aandacht voor wat jij nodig hebt en hoe jij verder kan. Zo groeit je vertrouwen. In deze workshop sta jij als ouder centraal. Vanuit de verbinding met jezelf vind je nieuwe kracht.


Meer info

NEEM OOK EEN KIJKJE NAAR ONS ONLINE AANBOD

016 244 201 | info@similes.be | www.similes.be
Similes vzw, Groeneweg 151, 3001 Heverlee | 0413.066.283 | RPR Leuven

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid