zomeraanbod

Lukt het jou om volop te genieten van de zomer? Ontdek onze zomeractiviteiten die jou een duwtje in de goede richting kunnen geven. We wensen je fijne zomermaanden.

ontspanning en cultuur

Wandeling in het Zoniënwoud

Op woensdag 28 juli trekken we onze stapschoenen aan en maken we met z'n allen een tocht door het Zoniënwoud. We starten om 14u00 onze wandeling doorheen het bos. Een gelegenheid voor een ontspannen babbel met andere naastbetrokkenen.

Neem deel op woensdag 28 juli

Van Den Hof naar Den Herenput

We nemen de tijd om te genieten van het landschap van de Vlaamse Ardennen. De ideale manier om te ontstressen en je batterijen op te laden. Je kan achteraf vrijblijvend aansluiten voor een aperitiefje en barbecue!

Neem deel op woensdag 25 augustus

Verhalentocht in de Kalmthoutse Heide

Een bezoek aan dit stiltegebied in augustus is een must. De heide staat dan fier te pronken in haar purperen zomerkleed… De ideale omgeving voor de vrolijke creatieve verhalenwereld van Madeleine Nieuwlaat, verhalenvertelster van dienst!

Neem deel op zaterdag 28 augustus

Bezoek kunstencentrum De Loods en vaste kunstcollectie UPC Duffel

Een geleid bezoek aan de vaste kunstcollectie van UPC Duffel met werk van hedendaagse kunstenaars. Daarna bezoek aan het kunstencentrum De Loods met werken uit de tentoonstelling ‘Molens’.

Neem deel op zondag 4 juli

Voorstelling 'Tango del la Luna Roja'

Sterren, snaren en een rode maan! Tango de la Luna Roja maakte een voorstelling met muziek en poëzie. Violiste Isabelle Decraene brengt de gedichten van haar psychisch kwetsbare broer Philippe samen met bandoneon-virtuoos Gerardo Agnese en Oostendse dichter Jan Ducheyne.

Geniet van de voorstelling op één van de volgende 3 locaties:

lotgenotencontact

Similesvrijwilligers bereiden zich achter de schermen volop voor om opnieuw lotgenotencontact op locatie aan te bieden. Maurits, onze gespreksbegeleider in Peer en Hasselt, bijt deze zomer de spits af. Onze vrijwillige gespreksbegeleiders van het online lotgenotencontact houden even een zomerstop. In september vliegen ze er weer in!

Lotgenotencontact in Peer

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid. Je krijgt de vrijheid om je verhaal te vertellen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Schrijf je in voor:

Praatcafé in Hasselt

Tijdens dit praatcafé ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid. Het is een avond waar lotgenoten de kans krijgen om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen. Schrijf je in voor:

016 244 201
info@similes.be | similes.be

   
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid