Similes ondersteunt en versterkt al 50 jaar families en andere naasten van mensen met psychische problemen. Om dat te vieren, publiceerden we begin dit jaar een boek en vroegen we Te Gek!? om de Open Geesttournee dit jaar uit te werken vanuit familieperspectief. De voorstelling naar het boek toert nu door Vlaanderen. We zetten ook op andere manieren in op een familie betrokken geestelijke gezondheidszorg en nodigen je uit om met ons samen te werken. 

DANKJEWEL-KIT VOOR FAMILIE BETROKKEN MEDEWERKERS

Similes bestaat 50 jaar. Samen met Cera willen we zorgverleners aanmoedigen om met familie in gesprek te gaan. Erkenning geven aan de noden van familie en de weg tonen naar het aanbod van onze familievereniging kan nu nog makkelijker met de gratis infokit voor familie betrokken zorg.  

Benieuwd wat er in de infokit zit? Klik op de onderstaande knop en bestel de infokits voor jouw medewerkers! (Dit is een eenmalig gratis aanbod met de steun van Cera, tot de voorraad strekt.)

DOE BEROEP OP ONZE FAMILIE IMPACTWERKER IN JOUW REGIO

Wil je de familie-ervaring een plaats geven in jouw organisatie? Contacteer dan onze Familie Impactwerkers. Zij organiseren Familie Impactsessies om de dialoog tussen naasten en professionals te bevorderen. Zo ontstaan verfrissende aanbevelingen. Zij brengen familie-ervaringsdeskundigen bijeen in een Familie Impact Stuurgroep en ze staan je met raad en daad bij om de familie-ervaring een plaats te geven in jouw werking.

Alles over Familie Impact lees je hier:  similes.be/familie-impact 

ORGANISEER EEN SIMILES-VORMING VOOR FAMILIE EN ANDERE NAASTEN VAN MENSEN MET EEN PSYCHISCHE AANDOENING

Sinds kort beschikt Similes over een eigen vormingsaanbod. Onze vormingen voor familie werden ontwikkeld door Griet Frère, onze vormingsverantwoordelijke. Ze worden verzorgd door freelance lesgevers die zelf familie betrokken zijn en die ervaring hebben met lesgeven. Deelnemers waarderen dat ze kunnen leren van elkaar tijdens deze unieke sessies op maat van familie.

ONTDEK ONZE GOEDE PRAKTIJKEN

Op www.familie-praktijk.be bundelen we mooie praktijken uit het werkveld.  

Lees hier ons artikel over hoe OPZ Rekem de triade in de praktijk brengt.  

ACTIVITEITEN NAJAAR 2023

Voor het najaar 2023 heeft Similes een uitgebreid aanbod aan lotgenotencontacten, infoavonden, vormingen en webinars voor familie en andere naasten. Wijs jij familie mee de weg naar ons aanbod? Een volledig overzicht vind je op www.similes.be/activiteiten   

Enkele van onze activiteiten zijn misschien ook voor jou als professional interessant:

Mail info@similes.be als je met ons wilt samenwerken voor de organisatie van activiteiten.  

016244 201 | info@similes.be | www.similes.be
Similes vzw, Groeneweg 151, 3001 Heverlee | 0413.066.283 | RPR Leuven

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid