Nieuwsbrief juli 2021
juli 2021

Trakteer jezelf op een zomers intermezzo. Ontmoet lotgenoten, ga wandelen of zet de tijd even stil met een mooie song op de achtergrond. Similes gidst je doorheen de zomer. Ontdek onze tips verder in deze nieuwsbrief!

NIEUWE PODCASTAFLEVERING

De eerste herinnering van Brigitta aan haar moeder is dat ze geboeid en onder politiebegeleiding de trap kwam afgelopen. Brigitta werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met de psychische problemen van haar mama. Haar moeder beseft niet dat ze psychische problemen heeft, waardoor een structureel zorgtraject opstarten moeilijk is. Mentaal gezond kunnen opgroeien is dan ook ontzettend belangrijk voor Brigitta, en via zelfgeschreven prentenboeken probeert ze die boodschap ook door te geven aan haar eigen kinderen.

Beluister het verhaal van Brigitta

EEN PROFESSIONEEL LUISTEREND OOR IN ENKELE KLIKKEN

BloomUp helpt je mentaal sterker worden. In enkele klikken verbindt Bloomup je veilig en snel met een erkende online psycholoog of psychotherapeut. Ben je een mantelzorger uit stad Antwerpen? Dan heb je dankzij de gemeente recht op 3 gratis consultaties met een psycholoog.

Neem een kijkje

VADERKLAP

Wim is papa van drie kinderen waar hij heel fier op is, en samen met zijn vrouw alles voor doet. Hij is ondernemer en werkt mee in twee start-ups. Onlangs kreeg zijn dochter de diagnose depressief te zijn. “Ik stel voor dat we het woord gedachtenkanker gebruiken in plaats van depressie. Het woord depressie, of depressief, wordt te gemakkelijk en te veel gebruikt en zorgt er op die manier voor dat de ziekte niet ernstig genoeg genomen wordt. Dat is één van de eerste zaken die ik geleerd heb als vader die er van heel dicht bij mee werd geconfronteerd.”

Wim schreef zijn ervaring neer in een blog

VACATURE FREELANCE ONTWIKKELAAR/BEGELEIDER

Similes plant een nieuwe vorming die families moet helpen om wegwijs te raken in het aanbod aan geestelijke gezondheidszorg en om beter in dialoog te kunnen gaan met hulpverleners. Voor deze vorming is het Similesteam nog op zoek naar een freelance ontwikkelaar en/of begeleider.

Interesse? Bekijk de vacature

ONTMOETINGSAVOND VOOR FAMILIE

Het Netwerk GGZ Kempen organiseert samen met Similes en Al Anon op 21 oktober 2021 een ontmoetingsavond voor familie, naasten, cliënten en hulpverleners in Turnhout. De avond start met een boeiende lezing. Daarna is er ruimte om de (mogelijke) rol van familie in de zorg te bespreken.

Bekijk het programma en schrijf je in via maaike.boonstra@ggzkempen.be 

STARRY STARRY NIGHTS 

Wie kent er nu niet 'Starry Starry Nights' van Don Mclean? Maar wist je dat dit lied een ode is aan Vincent Van Gogh – en wat ons betreft aan alle mensen met een psychische kwetsbaarheid? Neem de tijd om het lied (nog eens) in alle rust te beluisteren op een mooie zomeravond, met of zonder sterren.

Geniet hier van dit rustige moment van bezinning

ACTIVITEITEN IN DE KIJKER 

  • 28/07 - Wandeling in het Zoniënwoud - Jezus-Eik
  • 03/08 - Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen - Peer
  • 05/08 - Zomeruitstap - Kortrijk
  • 12/08 - Praatcafé voor naastbetrokkenen - Hasselt
  • 16/08 - Kaffee Similes - Jette
  • 22/08 - Voorstelling 'Tango de la Luna Roja' - Ganshoren
  • 24/08 - Voorstelling 'Tango de la Luna Roja' - Leuven
  • 28/08 - Voorstelling 'Tango de la Luna Roja' - Deinze
016244 201
info@similes.be | nl.similes.be

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid