Over Familie Impact West-Vlaanderen

Familie Impact West-Vlaanderen

Wil jij als familie van een psychisch kwetsbaar persoon, hulpverlener of beleidsmaker mee nadenken over een sterker familiebeleid in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Op vrijdag 6 mei organiseert Similes een nieuwe bijeenkomst in de provincie West-Vlaanderen van Familie Impact!, een ideeënlabo voor een familiebetrokken geestelijk gezondheidsbeleid. 

Gastspreker is Bart Debyser, lector aan de VIVES Hogeschool. Hij licht het onderzoeksproject ‘Partners in care’ toe over het versterken van familie-engagement in de GGZ. Daarna nemen we een familiekoffer die in kader van het project werd ontwikkeld kritisch onder de loep. De koffer helpt zorgverleners concreet om de banden met naasten te versterken.

Familie Impact!’ is een initiatief van Similes in samenwerking met de andere leden van het Familieplatform. We brengen iedereen samen die zijn stem willen laten horen in de aanpak van geestelijke gezondheid door organisaties en overheden. Drie keer per jaar laten we ons inspireren door een spreker of good practice, wisselen ervaringen uit, delen onze bezorgdheden en werken zo samen aan een sterk familiebeleid in de GGZ.

De activiteit is gratis maar inschrijven is verplicht.

Gastspreker
Bart Debyser, lector VIVES Hogeschool

Begeleiding
Griet Frère, Similesmedewerker

Meer info
Griet Frère
griet.frere@similes.be

Programma van Familie Impact West-Vlaanderen

Op zondag 08 mei:
17:45 - 18:00 Onthaal
18:00 - 18:10 Verwelkoming
18:10 - 19:00 Spreker
19:00 - 19:30 Pauze met broodjes
19:30 - 21:00 Brainstorm

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Beleidsmaker Gratis
Familiebetrokkene Gratis
Hulpverlener Gratis

Deel met anderen

Sluiten