Over Familie in herstel

Familie in herstel

Wanneer je kind, je partner, een van je ouders, een broer of zus of iemand anders uit je omgeving te maken krijgt met psychische problemen, verandert er ook veel in jouw leven. De relatie met je kwetsbare familielid verandert. Als mantelzorger vervul je een dubbele rol. Je hebt enerzijds je eigen bekommernissen en anderzijds draag je de zorg voor je familie. Ook jouw psychisch welzijn komt zwaar onder druk.

Familie in Herstel helpt om manieren te vinden hoe je kan omgaan met deze uitdagingen. Net als patiënten kies je er als familie niet voor om psychische kwetsbaarheid een centrale plaats in je leven te geven. Het overkomt je maar het hoeft je identiteit niet te bepalen. Veerkracht kan je leren, net zoals je een spier traint, kan je ook je eigen veerkracht versterken. Dat is dan ook het doel van deze vorming.

We houden rekening met de geldende veiligheidsmaatregels.

Ben je geen naastbetrokkene? Check onze activiteitenkalender. Er zijn heel wat activiteiten die wel toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Gastsprekers

  • Leen Jacobs, vrijwillig medewerker Similes

  • Jeroen Germonpré, hoofdverpleegkundige opname- en behandelafdeling voor ouderen met psychiatrische of psychosociale moeilijkheden te PC Sint-Jozef

Data

  • Maandag 22 november
  • Maandag 29 november
  • Maandag 6 december

Inschrijving
Via de Herstelacademie (klik hier)

Meer info
Ode Brebels
tel 0489 38 12 39
limburg@herstelacademie.be

Meer weten over de werking in Bilzen? Bekijk de infofolder.

Deze vorming is tot stand gekomen in onderlinge samenwerking tussen de Herstelacademie Limburg en Similes.

Prijzen

Ticket Prijs
Lid € 15,00
Niet-lid € 15,00

Deel met anderen

Sluiten