Over Lotgenotencontact over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden voor naastbetrokkenen (online reeks)

Lotgenotencontact over euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden voor naastbetrokkenen (online reeks)

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden, een gevoelig thema dat heel wat controversie teweegbrengt. Er hangt vaak een groot ‘stilzwijgen’ rond het lijden van de persoon met een psychische kwetsbaarheid en het lijden van jou als naastbetrokkene. Je botst vaak op onbegrip binnen je eigen netwerk. Je voelt je mogelijks onvoldoende gehoord of gezien door de betrokken hulpverlening. Je wil graag meer betrokken en nabij zijn. Maar de realiteit is vaak anders.

Van harte welkom in deze gespreksreeks. Wij bieden de ruimte om in een veilige context je ervaringen te delen met andere naastbetrokkenen.  Er is plaats voor het zegbare en het onzegbare, voor gedachten en emoties, voor vragen en verhalen.

De erkenning en herkenning van elkaars verhaal biedt troost en geeft kracht. Zo komt er ruimte voor mededogen en meer begrip.

De 1ste avond maken we tijd voor kennismaking en ruimte voor de meest prangende vragen.

De 2de avond verdiepen we een thema dat de groep zelf kiest op de 1ste avond.

Dit lotgenotencontact van Similes is er speciaal voor familie en andere naastbetrokkenen die vragen hebben rond het thema euthanasie. We bieden je de kans om in alle vertrouwen je verhaal te delen, vragen te stellen en naar anderen te luisteren. Schrijf je nu in. Een dag op voorhand bezorgen we je de deelnamelink voor een inspirerende ontmoeting.

Tijdens de coronacrisis willen we families zo goed als mogelijk met mekaar verbinden. Daarom bieden we deze activiteit gratis aan. Je vrije deelnemersbijdrage is welkom op ons rekeningnummer BE71 0011 0730 0769 met vermelding ‘gift’.

Ben je geen naastbetrokkene? Check onze activiteitenkalender. Er zijn heel wat activiteiten die wel toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Begeleiding: Annick Claeys, vrijwillig medewerker Similes & Rita Thienpont, vrijwillig medewerker Vonkel

Locatie: Online, via Zoom

Meer info: josette.monsieurs@similes.be 

In samenwerking met: Vonkel vzw

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Lid Gratis
Niet-lid Gratis

Deel met anderen

Sluiten